MEGET GAMLE BÅND KRÆVER EN FORSIGTIGT OG LANGSOM PROCES

Video bånd er baseret på en magnetisk taperulle. Med årene vil både magnetismen begynde at mistes og selve taperullen vil begynde at klistre sammen. Nøjagtigt som med gammelt klistrebånd og gamle magneter: De duer ikke så godt mere.

Det betyder at for at kunne læse dem, skal vi afspille dem meget forsigtigt, meget langsomt og f.eks. med VCR videobånd fra 1972-1984, CVC-bånd, Umatic og Betamax m.fl. skal de afspilles henover flere maskiner og vi må ofte åbne afspillerne for, at rense og sikre at tapen ikke sætter sig fast fordi de klistre sammen eller direkte knækker.

 

Hertil 'bager' vi typisk disse, over 30 år gamle, bånd gennem en speciel bånd-ovn (kan kun gøre en gang for et bånd)

Og til sidst skal det overspillede så klippes sammen, billede og lyd 'renses' og sættes sammen til en film som afspilles i normal rigtigt hastighed.

Dette betyder at vi må bruge rigtigt meget tid på disse bånd og vi giver derfor altid et tilbud på disse bånd så der der ikke kommer uventede mer-omkostninger på den samlede pris.

Rigtigt gamle bånd vil desværre være noget dyrere da de kræver meget tid, meget udstyr og ekstra materiale.

Men resultaterne bliver også meget flotte: Vi har indtil nu ikke skulle give op på et eneste bånd eller gammelt minde: Alt er blevet reddet, digitaliseret, renset og foreviget.

Skulle det ske en dag, at der kommer et gammelt bånd eller minde som bare ikke kan læses mere, gælder vores grundmotto altid: Der skal ikke betales for mere end der er optaget og der kan overspilles. Forvent at et 30-40  år gammelt VCR bånd (uanset længde) incl. alt (undtagen retur porto) koster kr. 850.

 

 

 
KONTAKT: Overspil | Norgesvej 10B | 2800 Lyngby | TLF: +45 2511 2700 |  MAIL: info@overspil.dk
 
Bestillingsliste.pdf